Sevgili Eda

Sevgili Eda,
Baban ve ben seni cok cok cok cok seviyoruz. Su anda karnimda minicik bir bebeksin (yaklasik 7.5 ayliksin). Simdiden seninle tanismak icin cok heyecanliyiz. Artik karnimin icinde ellerini ve kollarini oynatiyorsun bol bol. Bu en sevdigim sey. Durup karnima ellerimi koyup gulumsuyorum, seni dinliyorum. Konusuyorum seninle. Baban da zaman zaman gelip karnimi oksuyor, seninle konusuyor. Hareketlerini hissedince bir mucize oldugunu dusunuyoruz ikimiz de.

Senin icin yogun hazirliklarimiz var. Anneannen, nenen, babaannen ve dedelerin, Turkiye'deki dostlarimiz, akrabalarimiz, Amerika'daki arkadaslarimiz, herkes seni simdiden cok seviyor. Sana bir suru ciciler hediye geldi. Cok seveceksin hepsini. Bir suru oyuncak, bir suru kiyafet. Onlari babanla birlikte guzelce duzenliyor ve duzenlerken de seni hayal ediyoruz. Seni herseyinle cok seviyoruz.

Bugun babanla birlikte bir studyoda fotograf cektirmeye gidiyoruz. Karnimin icinde o kadar guzelsin ki belgelemek, cercevelemek ve sana da gostermek istiyorum. Yusyuvarlak oldu karnim, olmak uzere olan bir meyve gibisin. Son 7 aydir oyle guzel buyudun ki seninle cok gurur duyuyorum. Dogumunu da ikimiz birlikte guzelce yasayacagiz. Simdiden bana destek oldugunu hissediyorum. Hayatimizi cok ama cok guzellestirdin minigim benim. Bunu sakin unutma.

Baban simdiden seni ne kadar sevecegini, hep kucaginda tutacagini, hep en guzel oyuncaklari alacagini anlatiyor herkese. Hamileligim sirasinda da bana cok cok destek oldu hep. Sen agirlastikca ve hareket etmem biraz guclestikce ev islerinin cogunu uzerine aldi, paketlerimizi o tasidi, koltuktan kalkmama yardim etti. Duygusal olarak da hep yanimdaydi. O yuzden benim karnimda olsan da seni simdiden ikimiz buyutuyoruz gibi hissediyorum canim kizim.

Sana bazen canim tatlim diyorum, bazen canim kizim, Edacim, minigim. Umarim ismini cok seversin. Amerika'da yasadigimiz icin kolay yazilip soylenebilen bir isim olmasini istedik, hem de cok guzel anlami olmasini. Eda Arapca'da naz, nezaket, tavir, incelik demek (Ingilizce elegance diyebiliriz). Ayni zamanda Irlandacada da olan bir isim, zengin hediye (rich gift) demek. Benzer soylenisi Ida Sanskritcede kadinsal enerji demek. Vucudumuzun sol tarafinda bulunan ay enerjisini temsil ediyor.

Bunlarin hepsini zaten bildigini dusunuyorum. Seninle hep konusuyoruz. Bazen aklimin icinden, bazen sesli. En cok duymani istedigim sey su: seni cok ama cok ama cok seviyoruz.

Iyi uykular canim kizim,
Annen Damla

Comments

Zeynep Aktekin said…
anneye , babaya, edaya mutlu, huzurlu, şu andaki gibi sevgi dolu günler..
göz yaşlarımı tutamadım,fazla yazılacak bir şey yok zaten...

Popular Posts